Jag tycker man börjar se ett uppvaknande hos det vänsterliberala etablissemanget. Den bagatelliserande attityden blir allt svårare att upprätthålla. Ni vet resonemang av typen. Sverigedemokraterna är många, så många att deras åsikter måste tas på allvar. Egentligen är de hyggliga killar, så många kan inte vara rasister.
Eftersom vi är ett hyggligt land. De marscherande nazisterna är en helt annan sak, men de är ju så få att man inte behöver ta dem på allvar. Vi måste värna vår demokratiska yttrandefrihet.
Men att de är få gör dem inte ofarliga. Människor av judisk börd, människor som suttit i koncentrationsläger, ryser vid anblicken. Och med goda skäl. Dessa människor må vara få, men de är farliga. Hur mycket elände kan inte en enskild ställa till om hen är tillräckligt desperat och fixerad. Man behöver inte vara många för att åstadkomma mycket ond. Varför inte lyssna på vad de säger och utgå från att de menar allvar.
Och det är någonting groteskt i att tala om yttrandefrihet. De skall ha rätt att framföra sin åsikt. Men för dem handlar det ju inte om frihet, utan om makt. Titta här hur många och farliga vi är, hur svagt och undfallande det liberala etablissemanget är. De kan inte stoppa oss. Allt fler kommer att ansluta sig till oss, som tröttnat på sverigedemokraternas mesighet. Se så många sverigedemokrater det finns, det är ju vad svenska folket egentligen tycker! De sympatiserar med oss, de saknar bara modet att lämna den slätkammade hycklaren Jimmy Åkesson. Men det kommer de att göra så snart de ser att man inte behöver vara välkammad och sitta i riksdagen för att ta makten.
Så långt deras självbild. Jag menar alltså att det är aningslöst att inte tro att det finns ett samband mellan marscherande nazister och sverigedemokraternas framgångar. De här psykopaterna skulle inte triumfera om de inte kände sig ha vinden i ryggen. Det tycker jag var och en som röstat på sverigedemokraterna bör betänka. Givet hen upplever sig som en, som inte är rasist utan bara menar att det var bättre förr när det inte fanns så många invandrare. Ogenerösa och egoistiska är vi lite till mans, det är moderaterna också. Men det är något helt annat än att vi skulle vara rasister.
25 sept. 17